Peperomia – Många nyanser av grönt, med gult, rött och silver. Vanligt och med bladritning. Och allt detta i en kompakt växt med ett rikt, rent naturligt utseende: Peperomia.

Peperomia
Blommor som svansar
Peperomia finns i många former, storlekar, typer och färger, från grönt till rosa. Växterna har stort prydnadsvärde på grund av lövens form och färgmönster. De kan vara små och frodiga, men också långa och spetsiga. Eller robust, i en hel buskeform. En del Peperomia blommar med kraftiga gröna stjälkar som stolt står upp som glada svansar, andra erbjuder främst vackert bladverk. Strukturen på det bladet är snyggt lager, så att växten ser fyllig och livlig ut. Denna täta struktur utstrålar något skyddande och absorberar även ljud, så att växten ger en känsla av lugn i hemmet. Alla gröna löv renar också luften, vilket framgår av NASA-forskning*.

Synergi
Krukväxten har ett varmt, vänligt utseende och passar med sin runda form och rika bladväxt bra i den rådande stiltrenden Connect the Story där cirklar och sammankoppling är centrala. Nyckelord som hållbarhet, enkelhet och tillfredsställelse möts alla i Peperomias vackra former. Material med handgjord karaktär passar bra till detta: tänk på keramik, bomull, linne och glas. Plast med vasskärna kan skapa ett nytt spänningsfält som gör utseendet helt annorlunda. De glada svansarna som sticker upp som antenner i vissa varianter gör Peperomia till ett talande kopplingselement.